Kuřecí menu na způsob KFC

47
- reklama -

Suroviny
4 porce

8-12 kuřecích paliček (podle velikosti)
250 ml kefíru
2 lžíce sladké papriky
1 lžička chilli
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce sušeného tymiánu
2 lžíce sušené cibule
černý pepř
bílý pepř
sůl
hladká mouka
mletá sladká paprika
mleté chilli
olej na smažení
1/2 zelí čerstvé (nebo 1/4 velké hlávky bílého zelí)
1 větší mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
250 g majonézy
2 lžíce cukru
2 lžíce vinného octa
šťáva z 1/2 citrónu
bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme salát Coleslaw. Do velké mísy dáme majonézu, cukr, vinný ocet, citrónovou šťávu, osolíme, opepříme a dobře prošleháme. Zelí nakrájíme na drobnější čtverečky (odstraníme košťál a silnější žebra), mrkev na tenké proužky a oloupaný celer i cibuli nadrobno. Přidáme do mísy s dresinkem a dobře promícháme. Přikryjeme, uložíme do ledničky a necháme vychladit.


    Zobrazit celý recept

  2. Kuřecí paličky dáme do mísy a zasypeme paprikou, sušeným česnekem, chilli, tymiánem, sušenou cibulí, oběma pepři a vydatně osolíme. Promícháme a necháme asi hodinu odležet. Poté přilijeme kefír, opět dobře promícháme a necháme marinovat několik hodin nebo do druhého dne.

  3. Ve větší plošší nádobě (např. pekáči) promícháme hladkou mouku s mletou paprikou, solí a chilli. Ve směsi obalíme kousky kuřete (dobře přitlačíme – „varhánky“ na povrchu jsou žádoucí) a smažíme na velmi rozpáleném oleji dozlatova. Přendáme do pekáčku a pečeme při 160°C zakryté 20 minut, odkryté dalších 10 minut.
    Po vyjmutí z trouby necháme maso asi 10 minut „oschnout“ a podáváme s vychlazeným salátem a bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Podle pořadu Kluci v akci (mírně poupraveno)

Na téma „kuře jako z KFC“ jsem už vyzkoušela řadu receptů, ale tenhle se mi zdá nejvydařenější, stejně tak salát – ten je opravdu autentický.