Vepřová játra v ohnivém těstíčkovém obalu, zapečená v troubě

85
- reklama -

Suroviny

750 g vepřových jater
3/4 hrnku solamylu ( nebo hladké mouky)
300 ml mléka
2 vejce
2 lžičky pálivé papriky nebo chilli omáčky
1 lžička sojové omáčky
pepř
sůl
150 g slaniny
provensálské koření
lžička olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na těstíčko si v misce smícháme solamyl / hladkou mouku /s pálivou paprikou nebo s chilli omáčkou, sojovou omáčkou, přidáme mléko, nasekanou nebo nadrobno pokrájenou slaninu, provensálské koření, 2 vejce, lžičku olivového oleje, sůl, dobře promícháme a dáme na hodinu do chladu.

  2. Játra omyjeme, osušíme, pokrájíme na větší plátky.
    Takto připravená játra namáčíme v těstíčku se slaninou.

  3. Troubu rozehřejeme a vložíme do ní plech s olejem.
    Jakmile se olej na plechu rozehřeje, vložíme na něj plátky jater, namočené v pikantním těstíčku.
    Smažíme dozlatova na 180 stupňů.

    Podáváme s gratinovanými bramborami a se zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Těstíčko by mělo mít konzistenci o něco hustší, než je palačinkové těsto.