
- reklama -
Suroviny
- 7 jablek
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
- 100 g másla
- 160 g ovesných vloček
- 2 čajová lžička skořice
- 50 g třtinového cukru
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku vymažeme máslem. Nakrájíme do ní jablka, se slupkami je pokrm ale přece jen zajímavější, jak chuťově, tak barevně. Zakápneme citronovou a pomerančovou šťávou a posypeme skořicí.
-
Z vloček, hnědého třtinového cukru a změklého másla uděláme drobenku a nasypeme ji na jablka. Pečeme v troubě na 180°C cca 45 minut, dokud není drobenka křupavá.
Poznámka od kuchařky
Je to veĺmi dobré, jak vlažné, tak chlazené. Zdobíme podle každého.
V létě to takto dělám s rebarborou, také moc dobré.
Kuchařka: varilamyskakasicku