Křupan / podle amerického receptu – „Apple crisp“ /

87
- reklama -

Suroviny

7 jablek
citronová šťáva z 1/2 citronu
pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
100 g másla
160 g ovesných vloček
2 čajová lžička skořice
50 g třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku vymažeme máslem. Nakrájíme do ní jablka, se slupkami je pokrm ale přece jen zajímavější, jak chuťově, tak barevně. Zakápneme citronovou a pomerančovou šťávou a posypeme skořicí.

  2. Z vloček, hnědého třtinového cukru a změklého másla uděláme drobenku a nasypeme ji na jablka. Pečeme v troubě na 180°C cca 45 minut, dokud není drobenka křupavá.

Poznámka od kuchařky

Je to veĺmi dobré, jak vlažné, tak chlazené. Zdobíme podle každého.

V létě to takto dělám s rebarborou, také moc dobré.