
- reklama -
Suroviny
- 600 g vykostěného krůtího stehna bez kůže
- 2 cibule oloupané nakrájené nadrobno
- 3 stroužky rozmačkaného česneku
- 2 pořádné hrsti sušených hub (můžou být čerstvé nebo mražené)
- 200 ml kysané smetany
- 100 g dobrého uzeného špeku
- podle potřeby sůl
- čerstvě mletý pepř
- drcený kmín
- máslová jíška
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Špek si nakrájíme na malé kostičky a dáme na pánev vyškvařit. Přidáme cibuli, česnek a orestujeme, přidáme maso a necháme zatáhnout.
-
Okořeníme pepřem, solí a kmínem. Přidáme houby i s vodou ve které byly namočené. Necháme dusit dokud není maso měkké.
-
Kysanou smetanu si dáme do misky, přidáme trochu teplé omáčky rozmícháme a vlijeme do omáčky. Zahustíme podle potřeby máslovou jíškou a necháme provařit.
-
Dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat. Je-li potřeba tak během vaření podléváme vývarem, nebo teplou vodou.
Kuchařka: suslajda