- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g kysaného zelí
- 2 lžičky kmínu
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček pepře
- sůl
- 2 nožičky libovolné klobásky
- 2 dcl mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 kelímek smetany na vaření
- 6 brambor
- 1 větší cibule
- 3 lžíce škvarků
Postup přípravy receptu
-
Zelí dáme do hrnce, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a kuličky pepře. Zalijeme vodou a vaříme do poloměkka.
-
Mezitím si oloupeme brambory a v osolené vodě uvaříme do měkka.
-
Zelňačku zahustíme moukou, rozmíchanou v mléce, osolíme a dobře provaříme.
Přidáme nakrájenou klobásku, přilijeme smetanu a ještě krátce provaříme. -
Ze škvarků sebereme asi lžíci sádla a nakrájenou cibulku na něm
do zlatova orestujeme. Přidáme škvarky a ještě společně opečeme.
Ne moc dlouho, aby škvarky nebyly příliš tvrdé, ale jenom křupavé. -
Uvařené brambory rozšťoucháme a promícháme je s osmaženou směsí cibulky a škvarků.
Poznámka od kuchařky
Do talíře nalijeme polévku a doprostřed navršíme šťouchané brambory.
Kuchařka: dzungila