- reklama -
Suroviny
- 400 g švestek
- 3 kg rajčat
- 400 g ostružin
- 3 lžičky kyseliny citrónové
- 2 balíčky Želírfix 2:1
- 1500 g cukru krystal
Postup přípravy receptu
-
Pomeleme ostružiny a švestky na mlýnku na ovoce a potom i rajčata.
-
Šťávu ze švestek a ostružin doplníme do 2 litrů šťávou z rajčat.
-
V troše cukru rozmícháme oba Želírfixy, nasypeme do šťávy a 5 minut povaříme.
-
Potom po částech přidáme zbytek cukru a vaříme dalších 5 minut.
-
Odstavíme a vmícháme kyselinu citrónovou. Naplníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C.
Poznámka od kuchařky
Ostružiny dodají marmeládě pěknou barvu.
Kuchařka: JanaB1