Rajčatová marmeláda se švestkami

53
- reklama -

Suroviny

400 g švestek
3 kg rajčat
400 g ostružin
3 lžičky kyseliny citrónové
2 balíčky Želírfix 2:1
1500 g cukru krystal

Postup přípravy receptu

  1. Pomeleme ostružiny a švestky na mlýnku na ovoce a potom i rajčata.


    Zobrazit celý recept

  2. Šťávu ze švestek a ostružin doplníme do 2 litrů šťávou z rajčat.

  3. V troše cukru rozmícháme oba Želírfixy, nasypeme do šťávy a 5 minut povaříme.

  4. Potom po částech přidáme zbytek cukru a vaříme dalších 5 minut.

  5. Odstavíme a vmícháme kyselinu citrónovou. Naplníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C.

Poznámka od kuchařky

Ostružiny dodají marmeládě pěknou barvu.