Těstovinový salát s fetou

76
- reklama -

Suroviny
4 porce

150 g těstovin
2 stroužky česneku
180 g cherry rajčátek
1/2 okurky
30-40 g černých oliv bez pecek
hrst čerstvé pažitky
100 g sýra Feta
3 lžičky oleje
1 lžička červeného vinného octa
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny spolu s oloupaným česnekem uvaříme v osolené vodě, vaříme al dente a poté prolijeme studenou vodou, abychom zastavili bod varu a těstoviny nebyly v salátu ošklivé.


    Zobrazit celý recept

  2. Česnek si rozmačkáme v mističce, přidáme olej, ocet, sůl a pepř.

  3. Rajčátka nakrájíme na menší kostičky, okurky o něco větší, olivy nasekáme na jemno.

  4. Vše (včetně šťávy z rajčátek) promícháme spolu s nasekanou pažitkou, zalijeme zálivkou a opatrně vmícháme těstoviny.

  5. Salát necháme alespoň 1 hodinu v lednici odležet, aby se nám propojili chutě. Při servírování posypeme fetou.