
Suroviny
8 porcí
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka Alpro soya
- ovoce ( téměř jakékoliv dle potřeby )
Postup přípravy receptu
-
Mouku, kypřicí prášek do pečiva, cukr (s oblibou dávám hnědý) a vanilkový cukr promísíme.
-
Přidáme rozšlehaná vajíčka s rostlinným olejem, mléko, pro nemocné intolerancí bílkovin či laktózy použiji jakékoliv jiné mléko !!!(Alpro soya), které snáší.
-
Pro zdravé lidi lze samozřejmě použít mléko kravské.
-
Promícháme a zhusta poklademe ovocem. Výborné jsou čerstvé švestky, mohou být i mražené či jiné ovoce.
-
Loni se urodilo tolik ostružin na zahradě, že jsem to zkusila i s nimi, bylo to výborné.
Poznámka od kuchařky
Jelikož mám doma diabetika i alergika na veškeré kravské produkty, ať jde o bílkoviny, laktózu, navíc přibyla dieta na játra a ledviny, tento recept doporučuji i ostatním stejně postiženým dietou.
Lze totiž lehce obměnit suroviny dle jakékoliv diety. Místo cukru dávám sladilo, které jsem si blíbila, ale momentálně si nevzpomenu na název (prodává jediná Norma – jinde jsem ho ještě neviděla), je výborné, sice dražší, stejně moc cukru nedávám, recepty na cukru spíš šidím a od pravého moučkového cukru je téměř k nerozeznání).
Stejně u ostatních cukrů pro diabetiky platí, že sladí 3x více než normální rafinovaný cukr.
Ovoce lze posypat drobenkou (tu dělám nikoliv z másla, ale Ramy, Hery, či tuku, který dcera snese, jindy posypu jen skořicovým cukrem.
Buchta je velmi rychlá, dobrá, jednoduchá a variabilní, proto ji v nelehkém výběru diet velmi oceňuji. Tento moučník je jednoduchý, rychlý, málo pracný a obměnitelný.
Lze přidat i kakao…
Recepty pro dietáře mne naučily hodně přemýšlet, kombinovat, nahrazovat něčím jiným a pěkně si cvičím fantazii.









