Plněné vepřové koleno

137
- reklama -

Suroviny

zadní koleno
150 g mletého masa
100 g uzeného masa
cibule
3 stroužky česneku
1 syrové vejce
1 vařené vejce
kousek másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné koleno vykostíme a rozkrojíme na velký plát masa.

  2. Zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.

  3. Uzené maso nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme najemmo.

  4. Česnek prolisujeme, všechno přidáme k mletému masu a promícháme.

  5. Nakonec do směsi vmícháme obě vejce, dochutíme solí a pepřem.

  6. Hmotu důkladně promícháme a rozprostřeme na plát masa.

  7. Naplněný plát stočíme a převážeme provázkem, povrch masa osolíme.

  8. Naplněné koleno zabalíme do alobalu vymazaného máslem, vložíme o pekáčku a pečeme při teplotě 180°C zhruba 120 minut.

  9. Pak roládu vyjmeme z alobalu, mírně podlijeme a pečeme dalších 15 minut.