
- reklama -
Suroviny
- 1 kuře
- lžíce koření na kuře
- 100 g másla
- voda
- trochu hladké mouky
- 300 g hub
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme na čtyři díly, vyřízneme celou páteřní kost, řádně vetřeme koření a necháme uležet do druhého dne.
-
Další den vložíme maso do pekáče a na každou porci položíme plátek másla. Přidáme 2 dcl vody, pekáček zakryjeme alobalem a pečeme při 180°C asi 60 minut.
-
Pak do výpeku přidáme houby. Dalších 30 minut pečeme odkryté a často přelíváme výpekem tak, aby vznikla kůrka.
-
Po dopečení přelijeme šťávu do malého kastrůlku, přidáme ve trošce vody rozmíchanou hladkou mouku, necháme na 10 minut lehce povařit a vložíme oříšek másla na zjemnění.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží
Kuchařka: xpetrax









