
- reklama -
Suroviny
    
- 1,2 l zeleninového vývaru
 - 300 g čočky propláchnuté a předem namočené
 - snítka saturejky na vaření čočky
 - 50 g másla
 - 1 lžíce hladké mouky
 - sůl
 - pepř na dochucení
 - 1 jemný párek nakrájený na kolečka
 
Postup přípravy receptu
- 
Namočenou čočku slijte, pokud nevsákla všechnu vodu.
 - 
Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte saturejku (hezky čočku navoní a odejme část nadýmavých látek) a na mírném varu povařte do změknutí. Běžně to trvá tak půl hodiny, ale doba varu vždy záleží na druhu a stáří luštěnin.
 - 
V kastrole rozehřejte máslo a osmahněte na něm mouku. Zalijte trochou studené vody, rozmíchejte na hladkou kašičku a tu přidejte k čočce.
 - 
Povařte asi čtvrt hodiny, aby polévka hezky zhoustla.
 - 
Pak už jen dolaďte kořenění a přidejte osmažené kolečka párku.
 
            Kuchařka: lucie2211
        
            








