
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 200 g brambor
- 100 g žampiónů
- 1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu
- kmín
- sůl (bujón)
- 2 litry vody
- světlá jíška
- sušená petrželka
- 2 lžíce slunečnicového oleje
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kostky.
-
Očištěné žampióny nakrájíme na plátky.
-
Vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a kmínem a uvaříme skoro do měkka.
-
Polévku zahustíme jíškou, dochutíme solí, nebo bujónem a povaříme.
-
Na závěr přidáme do polévky petrželku, fazole i s nálevem a olej.
-
Nakonec necháme žampiónovou polévku s fazolemi přejít varem a odstavíme.
Poznámka od kuchařky
Použijeme – li usmaženou jíšku, tak olej vynecháme.
Kuchařka: JanaB1