
- reklama -
Suroviny
cca18 kousků
- 500 g hladké mouky + na poprášení válu
- 50 g cukru krupice
- 7 g soli
- 1 kypřící prášek
- 1 vajíčko do těsta
- 1 vajíčko na potření loupáků
- 70 g oleje
- 100 g másla
- 50 g rozinek
- plátky mandlí na posypání
Postup přípravy receptu
-
Prvních 7 ingrediencí smícháme se 150-160 ml vody a vytvoříme kompaktní těsto.
-
Necháme chvíli odpočinout, pak rozválíme a nakrájíme na ně máslo a posypeme hrozinkami. Obojí opět zapracujeme do těsta.
-
Těsto opět rozválíme, nakrájíme na čtverce, ty přepůlíme na trojúhelníčky a od nejširší strany smotáme do rohlíčků.
-
Potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a dáme péct do vyhřáté trouby na 15-16 minut při teplotě 160-170°C.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-magazín Albert
Kuchařka: JanaDorazinova