Srnčí medajlonky s citronovo – česnekovou omáčkou

67
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg srnčího vykostěného hřbetu
8-10 stroužků česneku
z 1/2-1 citronu šťáva
1 lžíce plnotučné hořčice
špetka kayenského pepře
1 cibule
trošku oleje
1 vrchovatá lžíce Solamylu
voda
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si připravíme z vykostěného hřbetu, omyjeme, osušíme a do masa si nožem uděláme malé průřezy, kam nastrkáme klínky, které si nařežeme ze všech stroužků česneku, maso osolíme a položíme do PH.

  2. Do malého množství oleje dáme hořčici, rajský protlak, vymačkanou citronovou šťávou, hořčici, kayenský pepř a nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme a nalijeme na maso.

  3. Nakonec nalijeme vodu (množství podle množství chtěné omáčky), ještě dosolíme a necháme pomalit 3 a půl hodiny.

  4. PH vypneme, zalijeme malým množstvím vody smíchané se solamylem, zahustíme, PH zavřeme a omáčka i z vypnutého se nám provaří.

Poznámka od kuchařky

Poslední srnčí maso je fuč, tak možná bude zase až za pár let.

Recept pochází z Americké kuchyně, kde jsem si ho vybrala a udělala tak dobře, chutnalo nám, omáčka je silná a česnekovo kyselou chuťí.