
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky vepřové kotlety bez kosti
- cibule
- olej
- hladká mouka
- 0,2 dcl bílého vína
- vývar
- voda
- 10 dkg anglické slaniny
- trochu cukety
- máslo
- sůl
- pepř
- rozmarýn
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, zakápneme olejem. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
-
Poté maso zlehka obalíme v hladké mouce.
-
Na oleji necháme zesklovatět na půlměsíčky nakrájenou cibuli, zprudka opečeme plátky masa.
-
Podlijeme vínem a trochou vývaru či vody tak, aby byly ponořené. Dusíme doměkka – s pokličkou, ke konci odkryjeme, aby se odpařila přebytečná tekutina.
-
Nakonec plátky poklademe orestovanou slaninou dokřupava – možno vynechat,
Kuchařka: Montanka