Cibulová polévka s kapáním

64
- reklama -

Suroviny
4 porce

200 g cibule (10-15 malých šalotek)
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 kostka zeleninového bujónu Maggi
sůl
kořenová zelenina
petrželka nebo pažitka
Kapání:
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku.

  2. Za stálého míchání ji rozředíme studenou vodou, přivedeme do varu, přidáme bujon, na kolečka pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev, popř. kousek celeru,

  3. Osolíme a vaříme asi 20 minut.

  4. Pak zavaříme kapání. Do hotové polévky vsypeme nadrobno nakrájenou petrželovou nať.

  5. Kapání: Vejce, sůl a mouku rozšleháme, alby vzniklo hladké, středně tuhé těstíčko a pomocí vidličky je zavaříme do polévky.

Poznámka od kuchařky

Místo kapání můžeme do polévky zavařit rozšlehané vejce.