- reklama -
Suroviny
- slunečnicový olej
- lžička fenyklu
- lžička koriandru
- lžička římského kmínu
- lžička dlouhého pepře
- brambory
- cibule
- mrkev
- pórek
- celer
- dýně Hokaido
- hladká mouka
- voda
- uzené Tofu
- 2 lžičky másla
- rýže Basmati
- hořčičné semínka Sabdži
Postup přípravy receptu
-
Slunečnicový olej dejte na pánev. Přidejte lžičku fenyklu, lžičku koriandru, lžičku římského kmínu, lžičku dlouhého pepře. Brambory ostrouhejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli, pórek, mrkev, celer nakrájejte na kostičky a dýni hokaido. Koření dělejte na pánvičku a smažte asi minutku. Postupňě přidávejte zeleninu podle tvrdosti. Když je zelenina měkká, poprašte hl. moukou. Chvíli povařte.
-
Uzené tofu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvičce na másle.
-
Rýže:
Slunečnicový olej dejte na pánev, přidejte lžičku hořčičného semínka, hrnek umyté rýže a opékejte na pánvi do růžova. Zalijte 2 hrnky vody, osolte a dejte péct do trouby. Pečte tak dlouho, dokud se voda nevypaří. Podávejte se zeleninou a tofu.
Kuchařka: lucie2211