Kuřecí kung pao z letáku Albert

92
- reklama -

Suroviny
4 porce

3 lžíce sladšího bílého vína (ideálně saké, já dala Rulandské šedé)
3 lžíce kvalitní sójové omáčky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce solamylu(rozpuštěné ve dvou lžících vody (nechat min. půl hod. namáčet)
450 g kuřecích prsou (nakrájených na tenké nudličky)
2 lžičky octa
2 lžičky tmavého třtinového cukru
4 jarní cibulky (nakrájené na třetiny a pak každou tence nasekanou našikmo)
1 stroužek česneku
100–120 g arašíd (nesolených)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme marinádu: smícháme 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu.

  2. Do marinády naložíme kuřecí maso a důkladně do něj marinádu vetřeme.

  3. Necháme přiklopené v lednici cca 30 minut marinovat.

  4. Mezitím uděláme omáčku: v malé míse smícháme zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl. Přidáme ocet a třtinový cukr. Poté vmícháme i jarní cibulky, nožem rozmělněný nebo lisem prohnaný česnek a arašídy.

  5. Kuřecí maso zprudka opečeme na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, což trvá cca 15 minut. Přidáme omáčku, krátce provaříme do zhoustnutí. Podle potřeby dosolíme.

  6. Podáváme s jasmínovou rýží.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: starší leták Albert, mírně upraveno.

Vím, že receptů na kung pao je tu dost, ale úplně stejný jsem nenašla. Tak snad nebude vadit, že jsem tento přidala. Třeba někoho inspiruje. My jsme si pochutnali. Moc 🙂