- reklama -
Suroviny
4 porce
- cca 500 g zadní hovězí
- 2 mrkve
- 1 cibule větší
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce kečupu
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- olej
- 8 párátek
- 1,5 l vody
Postup přípravy receptu
-
Maso si rozdělíme na 4 plátky, naklepeme, každý plátek potřeme kečupem, položíme na něj dva kousky mrkev rozkrojené na čtvrtku, čtvrtku cibule a rozkrájený jeden stroužek česneku, okořeníme, zamotáme, spojíme párátky a obalíme v hladké mouce.
-
Závitky osmahneme na oleji a vložíme do PH, zalejeme vodou a zapneme na vyšší výkon HIGHT.
-
Na zbytku výpeku osmahneme zbylou zeleninu, mrkev na menší kousky, cibuli a česnek, přidáme na závitky a necháme vařit cca 5 hodin.
-
Po uvaření závitky vyndáme a zaděláme hnědou zásmažkou. Jako přílohu jsme dělala rýži z mikrovlnky – 1heŕnek rýže a 1 1/2 hrnku vody, troška vegety a šoupnout do mikrovlnky na 20 minut.
Kuchař: LeninkaP