Plněné žampiony“řapíkáčky“

69
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

10 středně velkých žampionů
120 g 30% sýra Eidam
1 řapík z řapíkatého celeru
centimetrový plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony sloupneme a ostřejší lžičkou vydlabeme dužin (dužinu a nožky můžeme použít pod maso nebo do polévky).

  2. Sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a důkladně promícháme s řapíkem celeru, nakrájeným na velmi jemno. Připravenou směsí naplníme žampionové kloboučky, které poklademe vedle sebe do máslem vymazané zapékací mísy.

  3. V předehřáté troubě pečeme na 3/4 výkon(mám plynovou) přikryté 20 minut. Podáváme s přílohou, kterou máme rádi. Na talíři vše zlehka pokropíme vypečenou máslovou šťávou.

Poznámka od kuchařky

Podávala jsem na hnízdečku, které jsem si připravila ušťoucháním uvařených brambor, krup a osmažené cibulky.

Byl to dnes takový bleskový nápad :-)Z mála surovin jsme měli chutný a celkem finančně nenáročný oběd.