Penne s kuřecím masem a česnekem

56
- reklama -

Suroviny
2 porce

50 g cibule
150 g kuřecí šunkové slaniny (DZ Klatovy obsah tuku 11 g/100 g)
200 g prsních nebo stehenních řízků bez kůže
100 g pórku
5 velkých stroužků česneku
100 ml kuřecího vývaru
200 ml krémové Ramy na vaření (7 % tuku)
1 lžička solamylu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na velmi jemné plátky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Maso vložíme do misky přidáme polovinu česneku a solamyl. Důkladně promícháme a necháme odležet, než připravíme další suroviny.


    Zobrazit celý recept

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a pórek na proužky.
    Dáme podle návodu vařit těstoviny.

  3. Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem. Na rozpálenou pánev klademe jednotlivé kousky masa a opékáme z obou stran do zlatova. Na opékání není potřeba žádný olej.

  4. Upečené maso vyjmeme a uchováme na teple. Do pánve vložíme slaninu, počkáme, až pustí trochu tuku. Pak přidáme cibuli a česnek. Opékáme do růžova.

  5. Podlijeme vývarem. Když se směs začne vařit, přilijeme Ramu.

  6. Jakmile se Rama začne vařit, přidáme pórek a po 2 minutách můžeme servírovat. Na talíř naservírujeme těstoviny, na ně nalijeme omáčku a navrch přidáme maso.