Suroviny
8 porcí
- 8 ks kuřecích stehen
- 200 g drůbežích jater
- 100 g žampionů
- 100 g slaniny
- 1 vejce
- 2 žemle
- 100 ml smetany
- petrželka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme a vykostíme tak, že z vnitřní strany špičkou nože přerušíme kolenní kloub, stehno podélně rozřízněte a vyjměte stehenní kost.
-
Vykostěnou část lehce přes folii naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme nádivkou.
-
Maso k sobě spíchněte jehlami.
-
Stehna poskládáme do pekáčku, sešitou stranou dolů.
-
Poklademe hoblinami másla a trochu podlijeme vodou. Za občasného přelévání výpekem pečeme pod poklicí, zhruba hodinu.
-
Pak odstraníme poklici, maso potřeme máslem a odkryté upečeme dozlatova. Podáváme se šťouchanými brambory.
-
Nádivka: játra umeleme, přidáme nakrájené žampiony, slaninu, vejce, nakrájené a ve smetaně namočené žemle, posekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme Pokud máme nádivku řídkou, můžeme přidat trochu Solamylu nebo strouhanku.
Poznámka od kuchařky
Je to klasika. Chtěla jsem přidat pouze foto, ale plněná stehna drůbežími játry jsem nenašla.