
- reklama -
Suroviny
- 35 dkg hladké mouky
- 1 máslo
- 10 dkg moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 3 větší jablka
- mleté vlašské ořechy
- hrst rozinek namočených v rumu
- čokoláda na zdobení
Postup přípravy receptu
-
Mouku, máslo, cukry, vejce a citrónovou šťávu zpracujeme v těsto – nejlépe rukama.
-
Jablka nastrouháme, přidáme rumové rozinky a zahustíme mletými ořechy na hustou kaši.
-
Do formy srnčího hřbetu dáme 2/3 těsta – na to dáme jablečno ořechovou kaši a zbytkem těsta moučník jakoby uzavřeme.
-
Okraje můžeme přitlačit, aby se lépe spojily.
-
Dáme péct do vyhřáté trouby.
-
Studený moučník nakrájíme a zdobíme čokoládou.
Kuchařka: hanahcotton