
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 3 PL sádla
- 3-4 PL hladké mouky
- 2 vejce
- 1 l vody
- sůl
- zeleninový vývar (nebo zeleninový bujon)
- 250 g zeleniny podle ročního období, např.:
- 100 g mrkve
- 50 g hrášku
- 50 g fazolek
- 50 g cukety
Postup přípravy receptu
-
Ze sádla a mouky usmažíme jíšku, rozbijeme do ní vejce a mícháme, dokud se neutvoří žmolky.
-
Zalijeme vývarem (nebo vodou s bujonem), jemně nakrájenou zeleninu a necháme asi 30 minut vařit, dokud zelenina nezměkne.
Poznámka od kuchařky
Tip: V létě je dobrý zelený hrášek, květák, zelená petrželka, v zimě kořenová zelenina nebo naložená či mražená.
Kuchařka: Bahula