Kořeněná vepřová roládka

50
- reklama -

Suroviny

vepřové karé
česnek
rozmarýn
římský kmín
koriandr
pepř
tymián
mletá paprika
červené víno
vývar
brusinková zavařenina
zakysaná smetana
listová petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Karé podélně rozřízneme a vytvoříme tak plát masa. Na náplň smícháme všechno koření ( nejvíce je rozmarýnu ) s prolisovaným česnekem a trochou oleje. Vzniklou hustou pastou potřeme maso, zabalíme jej do válečku, ovážeme potravinářským provázkem, zabalíme do potravinářské folie a dáme přes noc do ledničky.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso na pekáčku opečeme ze všech stran a dáme péct. Hotové maso vyndáme, necháme odležet, připravíme si šťávu – výpek zalijeme červeným vínem a silným vývarem, přidáme pár lžic brusinkové zavařeniny a zredukujeme do konzistence hustého sirupu. Podáváme s hranolkami nebo pečenými bramborami a zakysanou smetanou s nasekanou petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Totální mňamka!!! 🙂