
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 1 kg čerstvých krevet
- 100 g másla
- 200 ml bílého vína
- 6 stroužků česneku
- 2 celé citróny
- sůl dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Pořádně omyjeme krevety, nasekáme česnek na jemné plátky.
-
Na mírný oheň dáme pánev, necháme rozpustit máslo. Přidáme plátky česneku a necháme je rozvonět.
-
Pak přidáme krevety, které osolíme a restujeme na česnekovém másle. Po 15 minutách přidáme víno a necháme jen tak táhnout na pánvi.
-
Vymačkáme citróny a šťávou poléváme krevety. Můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Byli jsme zrovna na Mallorce a tak jsme jedli místní potraviny. Ke krevetám jsme si udělali pečené brambory a salát.
Kuchařka: sabipupp