Krevety na másle

352
- reklama -

Suroviny
5 porcí

1 kg čerstvých krevet
100 g másla
200 ml bílého vína
6 stroužků česneku
2 celé citróny
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Pořádně omyjeme krevety, nasekáme česnek na jemné plátky.

  2. Na mírný oheň dáme pánev, necháme rozpustit máslo. Přidáme plátky česneku a necháme je rozvonět.

  3. Pak přidáme krevety, které osolíme a restujeme na česnekovém másle. Po 15 minutách přidáme víno a necháme jen tak táhnout na pánvi.

  4. Vymačkáme citróny a šťávou poléváme krevety. Můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Byli jsme zrovna na Mallorce a tak jsme jedli místní potraviny. Ke krevetám jsme si udělali pečené brambory a salát.