Žampiony se zakysankou

78
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g žampionů
150-200 g anglické slaniny (lepší je krájená)
1 malý kelímek zakysané smetany
150 g Nivy
máslo
strouhanka na vymazání a vysypání
sůl
pepř
kari (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou slaninu na kostičky osmahneme na pánvi bez oleje, slanina pustí tuk. Poté k ní přidáme oloupané žampiony rozkrájené na půlky popřípadě čtvrtky a osolíme, opepříme ( popřípadě můžete přidat oblíbené koření, já přidávám kari ) a restujeme cca 10 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Dále si vymažeme zapékací misku máslem a vysypeme strouhankou a nasypeme do ní směs z pánve, nastrouháme navrch nivu a rozetřeme po nivě zakysanku. Dáme péct do trouby na 180 °C, pečeme cca 30 minut. Cca 10 minut před vyndáním směs promíchávám, aby se zakysanka spojila se všemi surovinami, chutná nám to tak víc, ale záleží na každém.