
- reklama -
Suroviny
- 450 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
- 30 g škrobové moučky (Gustinu)
- 30 g fruktózy
- 1/2 vanilkového lusku
Postup přípravy receptu
-
Škrob rozmícháme v mléce, abychom neměly žádné hrudky. Přidáme cukr a semínka z lusku (místo fruktosy a lusku můžeme použít vanilkovou fruktosu). Dáme na mírný plamen a mícháme, dokud pudink nezačne bublat. Poté přelijeme do mističek a necháme vychladnout.
-
Samozřejmě nemusíme dělat pouze vanilkový. Místo lusku stačí použít další příchutě:
a) kakaový: 20 g bio kakaového prášku
b) karamelový: zkaramelizované 2 lžíce fruktosy
c) kokosový: 2 lžíce mletého kokosu
d) ovocný: rozmixované čerstvé ovoce (podle šťavnatosti je potřeba přidat Gustin)
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: DlabemeZdrave