Plněná vejce s tvarůžky

67
- reklama -

Suroviny

6 vajec
100 g Olomouckých tvarůžků
2 lžíce másla
2-3 lžíce zakysané smetany
1 lžíce plnotučné hořčice
pažitka
sůl
ledový salát
cherry rajčata k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladit. Oloupeme je, rozpůlíme a žloutky vyndáme do misky.

  2. Přidáme k nim máslo pokojové teploty, smetanu, hořčici podle chuti, opatrně osolíme a našleháme jemný krém.

  3. Vmícháme do něho nadrobno pokrájené (nebo nastrouhané) tvarůžky, pažitku a naplníme bílkové misky. Je-li třeba, opatrně jim seřízneme dno, aby lépe stály.

  4. Na talíři doplníme plněná vejce ledovým salátem a rajčátky.

Poznámka od kuchařky

Doufám, že s blížícími se Velikonocemi vám tato varianta plněných vajec přijde vhod.

Kdo má rád ostřejší, nahradí plnotučnou hořčici dijonskou.

Zdroj: inspirace v magazínu Albert / www.tvaruzky.cz /