- reklama -
Suroviny
- 200 g čokolády na vaření
- 250 g másla
- 6 vajec
- 180 g moučkového cukru
- 1 lžíce Nutelly
- 250 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 60 g vlašských ořechů
- čokoláda
- tuk na polevu
- balíček Ferrero Rocher
- meruňková marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Necháme trochu vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem a po částech přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Přidáme všechny ostatní suroviny a lehce promícháváme dokud se nespojí ve vláčné těsto.
-
Těsto dáme do vysypané formy a pečeme při teplotě 175 stupňů cca 50-60 minut.
-
Po upečení necháme vystydnout ve formě.Poté rozřízneme na dvě části. Spodní část pomažeme marmeládou a přiklopíme vrchní částí, kterou rovněž pomažeme.
-
Připravíme se čokoládovou polevu a celý dort polijeme. Dokud je poleva na dortu ještě „mokrá“ zdobíme bonbony, aby se dobře přichytili.
Kuchařka: pinkyska