- reklama -
Suroviny
1 porce
- Dvě hrsti rukoly ( nebo klidně i víc )
- jedna zralá, ale pevná hruška
- hrst jader vlašských ořechů
- 50 g kozího sýru s medem
- 50 g Soignon, kozího sýru zrajícího
- 50 g Rochebaron, zrajícího sýru s modrou plísní
- Na zálivku:
- lžíce tekutého medu ( měla jsem šlehaný )
- lžíce citronové šťávy
- lžíce balzamikového octu z Modeny
- trochu mořské soli
- lžíce citronového olivového oleje
- 2 lžíce Crema di balsamico Rosso ( červený balzamikový krém ) na finální úpravu
Postup přípravy receptu
-
Rukolovým lístkům odlámeme stopky, opereme ji a necháme řádně okapat.
-
Hrušku taktéž omyjeme a neoloupanou pokrájíme na kostičky. Samozřejmě bez jadřince.
-
Ořechy nahrubo nasekáme.
-
Sýry nakrájíme na kostičky.
-
Všechny suroviny, určené na zálivku, pořádně prošleháme. Chutě doladíme podle sebe. Zálivka by měla být sladkokyselá a jemně slaná.
-
Všechno dáme do salátové misky nebo na talíř, lehce promícháme se zálivkou a nakonec zakápneme balzamikovým krémem.
Poznámka od kuchařky
Stejný salát jsem tu nenašla, jenom svůj, který přidávám do podobných. Všechny suroviny, včetně sýrů, jsem zakoupila dnes v Kauflandu. A pochutnala jsem si náramně. I vám přeji dobrou, zdravou chuť. Méééé :-))))
Kuchařka: rebeka