
- reklama -
Suroviny
12ks
- Omládek:
- 100 ml vlažné vody
- 1 lžička rýžového sladu
- 10 g droždí
- 70 g celozrnné pšeničné mouky
- 50 g nebělené pšeničné mouky
- 150 ml vody
- 350 g celozrnné pšeničné mouky
- 8 g soli
- 25 g oleje
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omládek promícháme, zakryjeme a necháme 45min kynout.
-
Přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké vláčné těsto, které nelepí a není potřeba podsypávat.
-
Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 1-1,5hod kynout.
-
Vykynuté těsto krátce prohněteme, rozdělíme na dílky a vytvarujeme rohlíky.
-
Přendáme na pečící papír, potřeme vodou, v teple necháme vykynout zhruba 1hod. Pokud je místnost suchá, je potřeba potřít ještě v průběhu kynutí.
-
Předehřejeme troubu na 220°C a necháme 10-15min běžet, aby se napařila. Poté ztlumíme na 200°C a dáme péct rohlíky na 15min (před pečením potřít vejcem).
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: DlabemeZdrave