
- reklama -
Suroviny
do snězení
- 100 gramů tvrdého plátkového Eidamu
- 100 gramů šunky (jakou máte rádi)
- 1 obdelník taveného sýra
- 2 vejce
- 1 pytlík Poličanky majonézy
- 1 pytlík tatarky
- 2-3 polévkové lžíce hořčice
- cibulku nebo nakládané papričky
Postup přípravy receptu
-
Dejte vařit vejce na tvrdo (dám do studené vody a vařím 5 minut). Mezitím si naskládejte na sebe šunku a krájejte na dlouhé proužky, to samé udělejte i s tvrdým sýrem.
-
Tavený sýr nakrájejte na co nejmenší kousky, cibulku velmi na drobno, případně místo cibulky nakládané papričky, nechte velmi dobře okapat. Uvařená vejce rozkrájejte také na drobno.
-
Všechno nyní dejte do mísy, přidejte oba pytlíčky majonézy a tatarky (bez pytlíčků), hořčici, nakonec cibulku (nebo papričku) a všechno pečlivě promíchejte.
-
Podáváme na rohlíku, jako jednohubky, případně na chlebíčkách nebo i na běžném pečivu. Jako přílohu použijte rajčátka, papričky nebo můžete i nazdobit třeba kouskem petrželky, či tam dát kolečko pórku.
Kuchařka: Greneia









