Portobello s karamelizovanou cibulí

65
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 portobello žampiony
3 cibule ( já použila červené)
kousek nivy
hruška
3 KL hnědého cukru
2 PL octa balsamico
snítka tymiánu
špetka soli
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampionům odstraníme nožičky, zevnitř osolíme a posypeme tymiánovými lístky. Trochu je mezi lupeny vmáčkneme. Potřeme olejem a vložíme je pod gril, nejprve lupeny dolů a pak otočíme jako mističku, aby se nám šťáva zachovala uvnitř. Grilujeme doměkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi si rozpálíme olej, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a asi 5 minut restujeme. Pak posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přilijeme ocet, osolíme a opepříme. Necháme ještě 5 minut zlehka provařit na mírném ohni.

  3. Nivu a hrušku si nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky, které vmícháme do cibule a necháme pouze prohřát. Niva by se neměl zcela rozpustit.
    Touto směsí naplníme žampiony a podáváme teplé.