- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 portobello žampiony
- 3 cibule ( já použila červené)
- kousek nivy
- hruška
- 3 KL hnědého cukru
- 2 PL octa balsamico
- snítka tymiánu
- špetka soli
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Žampionům odstraníme nožičky, zevnitř osolíme a posypeme tymiánovými lístky. Trochu je mezi lupeny vmáčkneme. Potřeme olejem a vložíme je pod gril, nejprve lupeny dolů a pak otočíme jako mističku, aby se nám šťáva zachovala uvnitř. Grilujeme doměkka.
-
Na pánvi si rozpálíme olej, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a asi 5 minut restujeme. Pak posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přilijeme ocet, osolíme a opepříme. Necháme ještě 5 minut zlehka provařit na mírném ohni.
-
Nivu a hrušku si nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky, které vmícháme do cibule a necháme pouze prohřát. Niva by se neměl zcela rozpustit.
Touto směsí naplníme žampiony a podáváme teplé.
Kuchařka: 1974andrea