
- reklama -
Suroviny
cca 22 lívanců
- 4 vejce
- 1 necelý hrnek moučkového cukru
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 2,5 zakysané smetany
- mléko na zředění
- špetka soli
- tuk na vymazání pánve
- zmražené švestky
- trocha rumu
- Solamyl
- cukr krystal
- skořice
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
-
Do žloutků přidáme ostatní suroviny – mouku, cukr, smetanu a špetku soli – vše zamícháme a přimícháme sníh z bílků. Pokud bude těsto moc husté, zředíme trochou mléka. Jakmile těsto bude hotové, začneme dělat omáčku.
-
Zmražené švestky ponoříme na chvíli do horké vody a potom je nakrájíme na menší kousky a zase je zpět hodíme do vody a chvíli povaříme.
-
Až budou trochu uvařené, tak ulijeme 3/4 vyvařené vody a do švestek dáme solamyl. Ocukrujeme a přidáme skořici podle chuti.
Omáčka je uvařená a můžete začít smažit lívance.
Poznámka od kuchařky
Množství švestek si můžete zvolit sami, je to jedno.
Kuchařka: aja77