Vanilková fruktosa

61
- reklama -

Suroviny
cca 500g

500 g fruktosy
2 vanilkové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Vanilkové lusky nakrájejte na menší kousky, koneček lusku vyhoďte.


    Zobrazit celý recept

  2. Kousky lusku dejte spolu s cukrem do kuchyňského robotu a mixujte. Pokud máte čerstvý lusk (měkký a lepkavý), bude stačit chvilka. Pokud byl lusk tvrdší, potrvá to o pár vteřin déle. Tak jako tak máte do 3 min hotový jemný moučkový cukr plný vanilkových semínek.

  3. Raději ho párkrát prosejte přes jemný cedník a uložte do vzduchotěsné nádoby. Čím déle bude cukr ležet, tím jeho aroma sílí, ale můžete ho použít hned.

Poznámka od kuchařky

10g tohoto cukru Vás vyjde max na 5Kč.

http://www.facebook.com/dlabemesmishkou