
- reklama -
Suroviny
- 1/2 menší hlávky kapusty
- 1 polévková lžíce oleje
- 1/2 cibule
- 1 kávová lžička mleté červené papriky
- sůl
- pepř
- majoránka
- libeček
- hrst ječmenných krup
- cca 2 l vývaru (vody)
- velká hrst listů medvědího česneku
Postup přípravy receptu
-
Na oleji speníme drobne pokrájanú cibuľu, zasypeme paprikou, pridáme na prúžky nakrájaný kel, necháme chviličku na oleji, potom zalejeme vývarom – vodou, osolíme, okoreníme čiernym korením. Necháme variť do mäkka, pred koncom pridáme majoránku a libeček.
-
Listy medvedieho cesnaku umyjeme, pokrájame a dáme do hotovej polievky, už nevaríme.
-
Zvlášť uvaríme krúpy, tiež pridáme do hotovej polievky.
Poznámka od kuchařky
Foto je veľmi nevydarené, robené pri umelom osvetlení.
Kuchař: magdalenka