
- reklama -
Suroviny
- 4 – 8 žabích stehýnek
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce lehké sojové omáčky
- 1 lžíce rajského protlaku
- škrobová moučka
- sůl
- pepř
- olivový olej
- lžíce másla
- jarní cibulka
- worcester
Postup přípravy receptu
-
Omytá a osušená stehýnka marinujeme 2 hodiny v marinádě z medu, rajského protlaku, sojové omáčky, strouhaného zázvoru a drceného česneku s malým střikem worcestru, (hustotu upravíme trochou teplé vody).
-
Poté vyjmeme, lehce osušíme, osolíme, opepříme a zaprášíme škrobem doběla.
-
Vložíme do woku s rozpáleným olejem s 1/3 másla a za stálého obracení smažíme dozlatova.
-
V malé pánvi přivedeme marinádu k varu, přidáme zbylé máslo a vaříme cca 3 minuty.
-
Podáváme na talíři přelité horkou marinádou a posypané zelenou natí jarní cibulky, pokrájené podélně na tenké proužky.
-
Jako příloha je nejlépe miska dušené sypké rýže.
Poznámka od kuchařky
Pojídá se nejlépe rukama za neustálého okusování kostiček a olizování prstů.
Kuchař: badak