Žabí stehýnka – kodok kaki goren

81
- reklama -

Suroviny

4 – 8 žabích stehýnek
2 cm čerstvého zázvoru
4 stroužky česneku
3 lžíce medu
3 lžíce lehké sojové omáčky
1 lžíce rajského protlaku
škrobová moučka
sůl
pepř
olivový olej
lžíce másla
jarní cibulka
worcester

Postup přípravy receptu

  1. Omytá a osušená stehýnka marinujeme 2 hodiny v marinádě z medu, rajského protlaku, sojové omáčky, strouhaného zázvoru a drceného česneku s malým střikem worcestru, (hustotu upravíme trochou teplé vody).


    Zobrazit celý recept

  2. Poté vyjmeme, lehce osušíme, osolíme, opepříme a zaprášíme škrobem doběla.

  3. Vložíme do woku s rozpáleným olejem s 1/3 másla a za stálého obracení smažíme dozlatova.

  4. V malé pánvi přivedeme marinádu k varu, přidáme zbylé máslo a vaříme cca 3 minuty.

  5. Podáváme na talíři přelité horkou marinádou a posypané zelenou natí jarní cibulky, pokrájené podélně na tenké proužky.

  6. Jako příloha je nejlépe miska dušené sypké rýže.

Poznámka od kuchařky

Pojídá se nejlépe rukama za neustálého okusování kostiček a olizování prstů.