Omáčka z pečeného lilku ( na těstoviny)

88
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 větší lilek
2 jarní cibulky
pár plátků sušené šunky ( lze vynechat)
hrst sušených rajčat naložených v oleji
2-3 stroužky česneku
čerstvá bazalka
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek rozpůlíme, dužinu nařeže křížem a osolíme. Necháme alespoň půl hodiny vypotit. Poté otřeme, pomažeme trochou olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 250 stupňů a upečeme dohněda.

  2. Dužinu pomocí lžíce vydlabeme, popř. ještě trochu rozmělníme.

  3. Ná pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou bílou část cibulek, nakrájenou šunku a sušená rajčata. Poté vmícháme lilkovou dužinu, posekaný česnek, zelenou část cibulek, trochu podlijeme vodou a provaříme. Odstavíme, dosolíme a přidáme posekanou čerstvou bazalku.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s těstovinami.

Ostatní moje recepty a fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/