
- reklama -
Suroviny
4 porce
- plechovka krájených rajčat
- olivový olej
- česnek
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- oregano
- bazalka
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji krátce orestujeme pokrájený česnek, potom česnek z oleje vyndáme. Přilijeme plechovku rajčat, pokud se vám zdá omáčky málo, můžete přidat ještě trochu rajčatového protlaku nebo druhou plechovku rajčat.
-
Osolíme, okořeníme oreganem a bazalkou a necháme salsu chvilku povařit. Do hotové salsy opatrně vyklepneme vejce, přiklopíme pokličkou, vypneme pod pánví oheň a necháme dojít, dokud nejsou vejce hotová. Na talíři posypeme čerstvým pepřem z mlýnku. Příloha čerstvý chleba.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád houby, může si je do salsy přidat
Kuchařka: sebastianna