
Suroviny
- 50 g másla
- 50 g přírodního cukru
- 2 lžíce rumu
- kolečka ananasu z konzervy
- brusinky
- Na těsto:
- 100 g másla
- 1 velké vejce
- 100 g krupicového cukru
- 100 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 50 g strouhaného kokosu
- 5 lžic mléka
Postup přípravy receptu
-
V rendlíčku nebo pánvičce zahřejte na malém plameni máslo, cukr a rum, míchejte do rozpuštění cukru a pak směs nechte chvilku bublat, aby zhoustla.
-
Formu (použila jsem hranatou formu 10x30cm) řádně vymažte máslem a sirup nalejte na dno. Vložte kolečka ananasu, doprostřed každého dejte lžičku brusinek nebo kandované červené ovoce.
-
Zahřejte troubu na 170 st. Elektrickým šlehačem zpracujte máslo a cukr, aby byla směs nadýchaná, zašlehejte prošlehaná vejce a potom opatrně vmíchejte suché přísady, nakonec vmíchejte mléko.
-
Těsto vylejte s pomocí stěrky do formy a pečte 25-30 minut, aby vyběhlo, zezlátlo a bylo pružené.
-
Až usoudíte, že je upečeno, vyndejte formu z trouby a na prkénku nechte minimálně 10 minut zchladnout, nožem pak objeďte okraje a vyklopte na tác.
-
Můžete podávat doplněné vanilkovým krémem (řidší vanilkový pudink, já ho nastavuji troškou vaječného koňaku)
Poznámka od kuchařky
Nepochybně by byly hezké jednotlivé bábovičky – bohužel nemohu sehnat formičky, které by byly dole alespoň 8 cm a vyšší než mufiny
Inspirace: staré číslo Apetitu









