
Suroviny
- 1 větší mrkev
- 1/4 celeru
- kus petržele nebo 1 menší
- 1 cibule
- 2 PL sádla
- majoránka
- 1 PL mleté papriky
- 3 stroužky česneku
- 1,5 litru bujónu nebo vývaru
- sůl
- pepř
- Na pucíky ( falešné dršťky) :
- 2 PL másla
- 3 PL hladké mouky
- 2 vejce
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na sádle zpěníme nejprve najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme cca 5 minut.
-
Poprášíme paprikou, promícháme a ihned zalijeme vývarem.
-
Osolíme, opepříme a vaříme doměkka.
-
Nakonec přidáme rozemnutou majoránku a prolisovaný česnek.
-
V kastrůlku z másla a mouky připravíme hustší jíšku, do které vyklepneme vajíčka a pořádně mícháme, aby se srazily pucíky.
-
Pucíky přidáme k polévce a cca 5 minut prováříme na mírném ohni.
-
Dochutíme, odstavíme a posypeme zelenými bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Do podobných přidávám dva recepty, jsou oba podobné, ale ne stejné. Jedna je bez papriky, druhá bez zeleniny a my ji děláme s obojím. Tak doufám, že si každý vybere tu, která se mu bude nejvíc líbit 🙂
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/