Dort pro orientální tanečnici

52
- reklama -

Suroviny

Korpus:
5 vajec
210 g cukru
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
Korpus:
2 vejce
100 g cukru
1/2 vanilkového cukru
75 ml oleje
50 ml vroucí vody
125 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
Krém:
karamelové Salko
máslo
Krém:
1/2 Nutelly
125 g másla
marmeláda rybízová
potahovací hmota
gelové barvy
karamel

Postup přípravy receptu

  1. U obou korpusů je postup stejný – Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva.


    Zobrazit celý recept

  2. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).

  3. Druhý korpus – přidáme kakao. Pečeme cca 45 minut na 170°C.

  4. Korpusy naplníme,pokryjeme a nazdobíme – ty kuličky jsou z karamelu – po kapkách kladeno na pečící papír, slzičky jsou vyfukované slámkou a odstříhávané.