
Suroviny
2 porce
- 340 g uzených kuřecích stehen (2ks v balení)
- 100 g sýra Eidam
- 2 vejce
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžička sušeného česneku
- trošku soli
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
V míse si rozšleháme vejce s trochou soli a česnekem. Přidáme na jemném slzičkovém struhadle nastrouhaný sýr a dobře promícháme. Dále přidáme mouku, solamyl a umícháme hustější těstíčko.
-
Ze stehen odstraníme kůži (i po úpravě bývá většinou gumová), z jedné strany neseme polovinu těstíčka a obalenou částí položíme na pánev s větším množstvím dobře rozehřátého oleje.
-
Ihned ze shora potřeme druhou částí těstíčka a pozvolna pečeme do zlatavé barvy z každé stany přibližně 6 minut. Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Uzená stehna máme rádi, nejen pro jejich dobrou chuť, ale také proto, že se nemusí dlouho připravovat. Zkusila jsem trošku odlišnou verzi, než je ta, kterou přidávám do podobných.
Vyzkoušejte a uvidíte, že zachutná i Vám:-)