
Suroviny
- 1 kg rajčat
- 1/2 kg bílých paprik
- nové koření
- bobkový list
- hřebíček
- 1 malý rajský protlak (pokud máte více rajčat tak není potřeba)
- mleté maso
- 2 cibule(jedna do masa,druhá do omáčky)
- mouka
- skořice
- cukr
- sůl
- olej
- pepř
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Vezmeme mleté maso a ochutíme ho solí, pepřem, cibulí a trochou majoránky a naplníme vydlabané papriky až po okraj.
-
Nakrájíme druhou cibuli a necháme ji zpěnit na oleji, přidáme naplněné papriky a najkrájená rajčata a zalijeme vodou, do které přidáme 3 kuličky nového koření, 3 hřebíčky a bobkový list. Vaříme, dokud nebudou rajčata a papriky měkké.
-
Potom papriky s bobkovým listem ( pozor, ať ho nezapomenete vyndat ) vyndáme a všechno ostatní rozmixujeme (včetně koření).
-
Rozmixovanou omáčku přepasírujeme přes sítko, přidáme protlak, dochutíme špetkou skořice, solí a cukrem a zahustíme.
-
Nakonec do omáčky vrátíme papriky, aby se prohřály a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Doporučuju vydlabané papriky osolit trošku zevnitř, protože mi přijde, že když jsou potom udělané, tak jsou hodně plané 🙂









