- reklama -
Suroviny
- 175 g hladké mouky
- 75 g moučkového cukru
- 90 g másla (nebo Hery)
- 35 g mletých vlašských ořechů
- 1 vejce
- 1/2 lžíce kakaa
- máslo na potření trubiček
- čokoláda
- krém
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny navážíme.
-
Vypracujeme těsto.
-
Těsto rozválíme a nožem vykrájíme čtverce.
-
Trubičky potřeme rozpuštěným máslem a omotáme kolem nich čtverec z těsta. Hezky spojíme a položíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
-
Pečeme na spodní ohřev na 160-170°C cca 3 minuty. Potom ke spodnímu ohřevu přidáme i horní ohřev a dopečeme cca 4 minuty.
-
Po vytažení z trouby necháme trubičky ještě dojít na plechu. Potom trubičky opatrně stáhneme.
-
Vychladlé trubičky potřeme rozpuštěnou čokoládou.
-
Až čokoláda ztuhne, naplníme trubičky krémem.
Poznámka od kuchařky
Když potírám trubičky čokoládou, dám na plech špejli, na kterou pak trubičky položím. Trubičky se pak nepřilepí na plech celou plochou a jdou snadněji sundat.
Kuchařka: LuDea