
- reklama -
Suroviny
- 1 naporcované kuře ( já pužívám pouze stehna)
- 2 hrsti čerstvých nebo mražených hřibů ( popř lesní směs)
- čerstvé bylinky ( rozmarýn šalvěj majoránka)
- cca 1 polévková lžíce koření Bejby gril ( kupuji u Antonína směs je vhodná i pro děti můžete použít jiné oblíbené ale ne příliš výrazné)
- 4 stroužky česneku
- kousek másla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Porce kuřete osolíme, okořeníme a vložíme do pekáče.
-
Obsypeme pokrájenými houbami, celými stroužky česneku a bylinkami, trochu podlijeme vodou ( cca 100ml) a vložíme přiklopené do rozpálené trouby na 200C.
-
Během pečení poléváme výpekem, popř. podléváme vodou.
-
Asi po 30 minutách odklopíme, přidáme kousek másla a za občasného polévání výpekem dopečeme do zlatova.
-
Maso vyjmeme, rozmačkáme česnek, výpek zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme trochou vody.
-
Necháme zhruba 10 minut provařit, dochutíme a vrátíme maso zpět.
-
Prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea