Bylinkové kuře na hříbcích

84
- reklama -

Suroviny

1 naporcované kuře ( já pužívám pouze stehna)
2 hrsti čerstvých nebo mražených hřibů ( popř lesní směs)
čerstvé bylinky ( rozmarýn šalvěj majoránka)
cca 1 polévková lžíce koření Bejby gril ( kupuji u Antonína směs je vhodná i pro děti můžete použít jiné oblíbené ale ne příliš výrazné)
4 stroužky česneku
kousek másla
2 polévkové lžíce hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Porce kuřete osolíme, okořeníme a vložíme do pekáče.

  2. Obsypeme pokrájenými houbami, celými stroužky česneku a bylinkami, trochu podlijeme vodou ( cca 100ml) a vložíme přiklopené do rozpálené trouby na 200C.

  3. Během pečení poléváme výpekem, popř. podléváme vodou.

  4. Asi po 30 minutách odklopíme, přidáme kousek másla a za občasného polévání výpekem dopečeme do zlatova.

  5. Maso vyjmeme, rozmačkáme česnek, výpek zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme trochou vody.

  6. Necháme zhruba 10 minut provařit, dochutíme a vrátíme maso zpět.

  7. Prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/