Hrnkový knedlík se zakysanou smetanou

77
- reklama -

Suroviny

210 g polohrubé mouky
4 žloutky
330 ml zakysané smetany
sůl
kudrnatá petrželka (já dala pažitku, petrželka nebyla po ruce)
smažená cibulka
máslo
hrubá mouka na vymazání hrnků

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku se solí. Zakysanou smetanu rozmícháme se žloutky a nasekanou pažitkou. Žloutky se smetanou vlijeme do mísy k mouce a smícháme.

  2. Hrnky vymažeme a vysypeme. Těsto nalijeme do hrnků, které dáme do hrnce.

  3. Do poloviny hrnků nalijeme vařící vodu, vaříme přikryté pokličkou 30-40 min, záleží na velikosti hrnků.

  4. Hotové knedlíky vyndáme z vody, vyklopíme z hrnků, nakrájíme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Rytmus života, Nejchutnější recepty.

A jedna rada : dávejte do rovných hrnků, já dala do kulatých a šlo to špatně vyklopit, musela jsem si pomoct nožem.