Kuře sweet and sour

66
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí prsa nebo jakékoliv kuřecí maso zbavené kůže
sůl podle chuti
1 malá cibule
2 lžíce oleje
2-3 stroužky česneku rozmělněné
2 červené papriky
9 lžič kečupu
3 lžíce vinného octa
4 lžíce třtinového cukru
plechovka ananasu (227g)
hrst solených kešu oříšků opražených nasucho

Postup přípravy receptu

  1. Nasekanou cibuli mírně opékáme na rozpáleném oleji. Po 5 minutách přidáme česnek a po další minutě maso nakrájené na kousky.

  2. Zprudka je opečeme ze všech stran dozlatova a pak osolíme.

  3. Poté vmícháme papriky nakrájené na kousky a za stálého míchání opékáme 2-3 minuty, aby zkřehla.

  4. Nakonec vmícháme ocet, kečup, cukr a kousky ananasu.

  5. Necháme prohřát a podáváme posypané kešu oříšky.

Poznámka od kuchařky

Nemám ráda cizí názvy a už jsem to zde psala. Tohle je však recept z letáku Albert Supermarket a byl vyhodnocen, jako recept týdne. Právem!!! :-))) Dobrou chuť pro milovníky masa s ovocem. Každý máme jiné chutě, takže bych doporučila si přidat, nebo ubrat ocet a cukr podle svého uvážení a chuti. Já jsem určitě ubrala obojí:-))a přidala čili.