Zeleninova polevka „Minestrone

89
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 konzerva fazolí
2 pl olivového oleje
1 celer
1 cibule
1 mrkev
1 stroužek česneku
3 pl petrželky
1 bobkový list
400 ml rajčat
250 ml zeleninového vývaru
200 g těstovin
sůl
pepř
olivový olej
Parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Nejdrive si zcedime konzervu fazoli, proplachneme a nechame odkapat.


    Zobrazit celý recept

  2. Do velkeho hrnce dame olivovy olej, zahrejeme a pridame cibuli, rapikovy celer, mrkev a cesnek.

  3. Dusime na strednim teple do zlatova, asi 5 min.

  4. Potom pridame drobne pokrajenou petrzelku, bobkovy list, rajcatay zeleninovy vyvar a fazole.

  5. Zmirnime teplo a dusime asi 45 minut.

  6. Muzeme prilevat malicko vody, abychom udrzovali polevkovou hustotu.

  7. Po 45 min. pridame testoviny a varime jeste asi 6 minut.

  8. Vezmeme z tepla, osolime a opeprime podle chuti a nechame asi 10 minut odpocinout.

  9. Pred podavanim pokapeme malicko olivovym olejem a posypeme Parmesanem.

Poznámka od kuchařky

Recepis je z knihy The food of Italy ( Jidlo z Italie).

Omlouvam se predem, jestli mam nejake chyby zvlast i-y.

Budu rada, kdyz me to reknete, popripade opravite. Dekuji.