Suroviny
4 porce
- 1 konzerva fazolí
- 2 pl olivového oleje
- 1 celer
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 stroužek česneku
- 3 pl petrželky
- 1 bobkový list
- 400 ml rajčat
- 250 ml zeleninového vývaru
- 200 g těstovin
- sůl
- pepř
- olivový olej
- Parmezán
Postup přípravy receptu
-
Nejdrive si zcedime konzervu fazoli, proplachneme a nechame odkapat.
-
Do velkeho hrnce dame olivovy olej, zahrejeme a pridame cibuli, rapikovy celer, mrkev a cesnek.
-
Dusime na strednim teple do zlatova, asi 5 min.
-
Potom pridame drobne pokrajenou petrzelku, bobkovy list, rajcatay zeleninovy vyvar a fazole.
-
Zmirnime teplo a dusime asi 45 minut.
-
Muzeme prilevat malicko vody, abychom udrzovali polevkovou hustotu.
-
Po 45 min. pridame testoviny a varime jeste asi 6 minut.
-
Vezmeme z tepla, osolime a opeprime podle chuti a nechame asi 10 minut odpocinout.
-
Pred podavanim pokapeme malicko olivovym olejem a posypeme Parmesanem.
Poznámka od kuchařky
Recepis je z knihy The food of Italy ( Jidlo z Italie).
Omlouvam se predem, jestli mam nejake chyby zvlast i-y.
Budu rada, kdyz me to reknete, popripade opravite. Dekuji.